Biografie

Jeugd (1981 – 1993)
Bas Hoekstra werd op 6 april 1981 geboren in Utrecht samen met zijn tweelingzus Kim als kind van van Hylke en Ada Hoekstra. Zijn vader zat vlak voor zijn eindexamen van de HTS, na zijn slagen vond Hylke een baan in Veenendaal en in november van 1981 is het gezin daar heen verhuist. Op 21 augustus 1985 kreeg Bas een zusje genaamd Els. In de winter van 1987 begon een zware tijd voor de familie Hoekstra. Moeder Ada bleek ernstig ziek te zijn. Na vele kuren, waarbij het vaak leek alsof het middel erger was dan de kwaal, kregen ze te horen dat genezing niet meer mogelijk was. Op 9 januari 1991 overleed Ada.

Tiener jaren (1993 – 2003)
In 1993 verhuist Hylke samen met zijn 3 kinderen naar Arnhem. Hier gaat Bas nog 1 jaar naar de basisschool om vervolgens de mavo te gaan doen op het van Lingen College. In 1998 is Bas als bijbaantje gaan werken bij de McDonald’s in Arnhem. Na de Mavo gaat Bas technische informatica studeren op het Rijn IJsel college in Arnhem. Aan het eind van de studie op 3 maart 2002 richt Bas zijn eigen video productie bedrijf op onder de naam Animati. Op 2 juli 2002 studeerde Bas af van zijn MBO studie. Daarna schrijft Bas zich in voor de HBO studie technische informatica. Deze opleiding maakt Bas echter niet af, want Bas besluit om zich te gaan storten op zijn passie voor filmen. Begin 2003 stopt Bas ook met zijn bijbaan bij de McDonald’s waar hij ondertussen werkzaam was als floor manager.

Animati (2003 – 2005)
Bas richt zich met Animati op het produceren van trouwvideo’s en eigen kleine amateur film producties. In 2003 neemt Bas de film “Radeloos” op die door hem geschreven en gefilmd is. De film wordt door prive omstandigheden nooit afgemaakt. In de zomer van 2004 neemt Bas de korte film “Onvoorwaardelijke Liefde” op. Deze film wordt ingezonden voor het bevrijdings film festival en behaald van de meer dan 700 inzendingen de 2e plaats.

DeFilmMaker.nl (2005 – 2007)
In januari 2005 dreigt Animati failliet te gaan en wordt het bedrijf voortgezet met hulp van Pascal Wichhart. Hij zet zich in als investeerder en help mee in met het uitbouwen van het bedrijf. Animati gaat vanaf die dag verder onder de bedrijfnaam DeFilmMaker.nl, onder deze naam worden website’s en reclame drukwerk ontworpen en gemaakt. In 2005 kan Bas het niet laten om een nieuwe inzending te maken voor het bevrijdingsfestival. Bas produceert de film “Droom – De Rechten van de Mens”. In 2007 neemt Pascal in overleg afstand van DeFilmMaker.nl om zich te gaan richten op de auto handel. Bas moet op zoek na een nieuwe investeerder. Na een korte niet succesvolle samenwerking met 2 partijen komt Bas in contact met Riny Schreijenberg.

DeFilmMaker.nl (2008 – 2015) 
In januari 2008 word DeFilmMaker.nl voortgezet door Riny Schreijenberg, bij velen bekend als Marty met de Gouden Trompet. Onder leiding van directeur Schreijenber werk Bas voor DeFilmMaker.nl. In de zomer van 2010 produceert DeFilmMaker.nl zijn eerste TV programma “De Wesley Soap“. Dit programma werd uitgezonden door Omroep Brabant en heeft meer dan 300.000 kijkers en is hiermee een regelrechte kijkcijferhit. Bas was de editor van deze real life soap. De laatste jaren heeft Bas vele producties gefilmd en gemonteerd voor DeFilmMaker.nl en sinds 2011 houd Bas zich ook bezig met het maken van 3D animaties.

BAS (2015 – heden)
Sinds 2015 is Bas zelfstandig verder gegaan. In deze periode zijn verschillende producties gemaakt waaronder de video producties voor de “Canal Catwalk” en “Masters of LXRY” modeshow in Amsterdam.